Recent Posts

torsdag 5 april 2012

Riktigt god vardagsrätt!

Blir ett litet middagstips idag också ... haha jag lovar ska inte göra detta till någon matlagningsblogg. :) Middagen blev bara så god att jag var tvungen att tipsa!


Bild lånad härifrån.


Pasta med laxsås och räkor

4 port
300 g pasta, t ex Pappardelle
300 g ben- och skinnfri lax
200 g skalade räkor (ca 500 g oskalade)
2 ½ dl mellangrädde
1 dl torrt vitt vin
2 msk skaldjursfond
½ krm cayennepeppar
1 ½ tsk majsstärkelse

Gremolata:
rivet skal av 1 citron
1 dl finhackad persilja
2 finhackade vitlöksklyftor

Gör så här:
1.       Koka pastan enligt beskrivningen på förpackningen.
2.       Blanda ihop gremolatan.
3.       Skär laxen i bitar.
4.       Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrull och koka upp.
5.       Tillsätt laxen och låt koka i 2-3 minuter. 
6.       Rör ner räkorna, häll såsen över den nykokta pastan och strö över gremolatan.


Riktigt god och krämig pasta, lax och räkor är aldrig fel men det är gremolatan som piffar upp den här rätt ordinära rätten!

Vi hörs!

Kram Frida

0 kommentarer:

Skicka en kommentar